Tien redenen waarom dagdromen goed voor je is! 0

Dagdromen

Droom jij ook vaak weg tijdens een lange werkdag, een saaie busrit of een andere suffe bezigheid? Dat is dus helemaal niet gek. Wist je dat af en toe dagdromen heel erg goed voor je hersenen is? Dus de volgende keer dat je gedachtes wegdwalen naar je volgende vakantie of je gewoon eens flink uit het raam aan het turen bent, dan hoef jij je helemaal niet schuldig te voelen. Je bent dan simpelweg aan het werken aan je eigen gezondheid. Gewoon mee doorgaan dus! Wij hebben tien redenen voor je op een rij gezet waarom dagdromen goed voor je is. Lees je mee?

1. Helpt je problemen relativeren

Heb je problemen thuis, op school of op werk? Dit kan heel groot en zwaar voelen. Gun jezelf wat tijd om te dagdromen. Dit kan helpen om je problemen te relativeren. Na een rustmoment kan je vaak helderder naar je problemen kijken en wie weet met wat voor oplossingen je dan kunt komen!

2. Helpt je leren uit het verleden

We dromen vaak weg over het verleden en dan met name over zaken die niet goed gingen. Een ruzie, een conflict op werk, noem het maar op. Door terug te gaan naar deze gebeurtenissen kun je lessen trekken uit het verleden en wellicht in de toekomst voorkomen. 

3. Helpt je focussen op je doelen in de toekomst

Naast dagdromen over het verleden, kunnen onze gedachten ook vaak naar de toekomst afdwalen. Dit heeft vaak te maken met de persoonlijke doelen die we onszelf stellen. Zo kun je dagdromen over dingen die je belangrijk vindt, zoals gelukkig worden of een glansrijke carrière. Via deze dagdromen kun je plannen voor je toekomst maken. Heel nuttig!

4. Helpt je nooit te vervelen

Ben je een saaie taak aan het doen of volg je een les op school die je niet kan boeien? Dankzij dagdromen hoef jij je geen moment te vervelen. Bedenk alvast naar welke heerlijke vakantiebestemming jouw volgende reis gaat en beeld je in dat je daar al bent..

5. Helpt je beter te voelen

Je gedachten af te laten dwalen, dat voelt toch heerlijk? Zeker wanneer je dagdroomt over fijne zaken. Denk terug aan die leuke dag met je familie of aan het feestje wat je gaat pakken met een groep vrienden. Jij mag kiezen!

6. Helpt je brein te rusten

Door jezelf toe te staan om te dagdromen, kunnen je hersenen tot rust komen en loskomen van de alledaagse drukte. Door te dagdromen spreek je bovendien andere delen van je hersenen aan. Zo kunnen je focusgebieden even tot rust komen. Je kan op deze manier zelfs een burn-out voorkomen.

7. Helpt je creatiever te worden

Net een dagdroom gehad? Vaak ben je dan een stuk creatiever dan voor de dagdroom. Dat komt omdat je even losgeraakt bent van je taak en je brein ergens anders mee bezig is geweest. Dat maakt ruimte voor creatieve nieuwe ideeën. Wil je dit gevoel versteken? In de natuur wordt je creatieve vermogen gemaximaliseerd!8. 

8. Helpt je te ontsnappen aan de werkelijkheid

Regent het buiten en zit je helemaal in je winterdip? Ontsnap dan heerlijk in je dagdroom naar een warme, zonnige bestemming. Dit is de goedkoopste manier van op vakantie gaan die je ooit hebt meegemaakt!

9. Helpt je stress verminderen

Zit je in een stressvolle periode of ervaar je op dit moment veel stress op werk of op school? Dan is het altijd goed om even uit de drukte te stappen en helemaal nergens aan te denken. Dat klinkt misschien gek, maar dit helpt echt om de stress te verminderen. 

10. Helpt je productiever te worden

 Hetzelfde geldt voor als je in een sleur raakt of geen zin meer hebt in de taak die je aan het doen bent. Droom even weg en het gaat daarna weer als vanzelf. Probeer het maar!

Next Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *