Ken jij ze al? De zeven natuur wereldwonderen van de wereld! 0

Natuur Wereldwonderen

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van de zeven wereldwonderen. Hiermee worden vaak de klassieke wereldwonderen bedoeld zoals de Piramides van Cheops, het standbeeld van Zeus in Olympia, de kolos van Rhodos, de vuurtoren van Alexandrië, de hangende tuinen van Babylon, de tempel van Artemis in Efeze en het mausoleum in Halicarnassus. Maar wist je dat we ook de zeven natuur wereldwonderen op deze planeet kennen? 

Dit is een lijst van zeven natuurlijke wereldwonderen waarbij geen mensenhand aan te pas is gekomen. Helemaal op kracht van moeder natuur zijn deze wonderschone plaatsen tot stand gekomen. Ben jij een echte natuurliefhebber? Zet de volgende bestemmingen maar vast op je bucketlist want alle zeven plaatsen zijn stuk voor stuk een bezoekje waard. Helaas zul je daar waarschijnlijk wel een stukje voor moeten vliegen aangezien deze 7 wereldwonderen allemaal buiten Europa liggen. Maar he, dat moet je in je leven gewoon een keer gezien hebben!

Wereldwonder nummer 1: De Amazone

Op nummer een staat meteen het grootste natuurlijke wereldwonder, namelijk het Amazone gebied. Het prachtige regenwoud en Amazonerivier vallen beiden onder het wereldwonder. Het Amazone gebied is verspreid over een groot aantal Zuid-Amerikaanse landen. Te weten, Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Peru, Suriname én Venezuela. Met een oppervlakte van maar liefst 7 miljoen vierkante kilometer is dit het grootste regenwoud van de wereld en daarmee het thuis voor miljoenen verschillende diersoorten. 

Wereldwonder nummer 2: Ha Longbaai

Een van de mooiste plekken op aarde, is de beroemde Ha Long Bay in Vietnam. In deze baai vind je meer dan duizend kleine eilandjes en drijvende vissersdorpjes. Een prachtige bestemming om te snorkelen of te duiken vanwege het rijke onderwater leven.

Wereldwonder nummer 3: Iguazu Nationaal park

De watervallen van Iguazu Nationaal park staan als derde op de lijst van natuurlijke wereldwonderen. Dit park bevindt zich op de grens van Argentinië en Brazilië. In het park vind je een geheel aan honderden watervallen naast elkaar.

Wereldwonder nummer 4: Jeju

Door naar Zuid-Korea. Daar vind je het eiland Jeju gevormd door vulkaanuitbarstingen van miljoenen jaren geleden. Op dit eiland kom je dieren tegen die je nergens anders ter wereld zult zien!

Wereldwonder nummer 5: Komodo-eiland

Op Komodo eiland voelt het net alsof je een andere wereld in stapt. Het hele eiland valt onder het nationaal park Komodo ter bescherming van de komodovaraan die daar voorkomt. Het grootste reptiel dat op het land leeft! Mocht je op vakantie zijn in de buurt van Indonesië dan is het zeker de moeite waard om een boot naar Komodo eiland te nemen. Je zult versteld staan!

Wereldwonder nummer 6: St. Paul’s Subterranean River Nationaal park 

Dit nationaal park hoort bij de Filipijnen en bevat de grootste ondergrondse rivier ter wereld. De rivier is meer dan 8 kilometer lang en kun je zelf bevaren met een bootje of kano. Zet die activiteit maar snel op je bucketlist..

Wereldwonder nummer 7: de Tafelberg

En dan het laatste wereldwonder van de lijst, de Tafelberg in Zuid-Afrika. Deze bijzondere bergpartij heeft een plateau aan de bovenzijde van ongeveer 3 kilometer breed. Hier komt de naam ‘Tafel’ berg ook vandaan. In het bijbehorende nationaal park kun je diverse diersoorten spotten waaronder pinguins!

Zuid-Afrika is bovendien een zeer toffe vakantiebestemming om naartoe te gaan. Ook ideaal voor een vriendinnen-uitje! Kunnen jullie gelijk een bezoekje aan de tafelberg brengen, genieten van een smakelijk Zuid-Afrikaans wijntje en paraderen over de prachtige promenade van Kaapstad. 

Kortom, waar wacht je nog op? Is jouw wanderlust na het lezen van deze zeven prachtige natuurverschijnselen ook flink aangewakkerd? Boek hier dan vlug je volgende reis!

Previous ArticleNext Article
NATUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *