Elke dag pendelen? Zo rijd je comfortabel naar het werk 0

Dagelijks Rijden met de Auto

Nee, we vinden het niet altijd fijn om met de wagen naar het werk te gaan. Onverwachte – of juist dagelijkse – files, storende zondag chauffeurs midden in de week en steeds meer gevallen van verkeersagressie. En toch heeft met de wagen naar het werk gaan ook nog tal van voordelen.

Zo heb je de vrijheid om te vertrekken wanneer je wil, ga je netjes in één beweging van thuis naar je eindbestemming en kan je onderweg nog boodschappen doen. En als het wat tegenzit, dan zijn wij er om te helpen met een paar tips om de dagelijkse rit naar het werk net dat beetje meer comfort en rijplezier te geven.

Take a break

Heb je net een monsterfile overwonnen of hoor je tijdens het bulletin verkeersinformatie dat je binnenkort onvermijdelijk door zo eentje moet? Dan kan je natuurlijk heel erg stressen en compleet over je toeren toekomen op het werk. Of je kan het proberen aanvaarden en gewoon even een pauze inlassen. Ga op zoek naar een tankstation waar ook wat te eten en te drinken verkocht wordt en geniet van een welverdiend momentje rust. Heel wat tankstations hebben ondertussen echt goede koffie in de aanbieding – maak daar maar handig gebruik van.

Zorg voor een EHBF-kit 

Files zijn vaak onvermijdelijk, zeker als je de belangrijkste invalswegen richting de grote steden moet hebben. Als je op voorhand weet dat het wel weer eens ‘van dat’ zou kunnen zijn, zorg dan dat je altijd een doos met essentials staan hebt die je door die vreselijke momenten heen kunnen helpen. Denk in de eerste plaats aan water en wat snacks. Maar ook entertainment voor de kinderen (als je die onderweg op school moet droppen) is geen slecht idee. En tja… misschien ook een lege fles, voor je weet maar nooit?

Tank gerust en snel

Heel vervelend als je je al aan het haasten bent om op tijd op het werk te zijn: je moet tanken. Dat gebeurt dan natuurlijk liefst zo snel en vlot mogelijk. Tegenwoordig kan dat met mobiel tanken. Daarbij hoef je niet meer langs de betaalterminal om je pompnummer in te geven, je kaart in te voeren, code te geven… Nee, je kan je tankbeurt gewoon betalen via een app. Eens je alles een eerste keer hebt ingegeven, gaat het de volgende keren nog veel sneller. Uiteraard ook de perfecte oplossing voor als je je bankkaart niet bij hebt. Het enige wat jij nog moet doen is je auto voltanken. Dat gaat jammer genoeg nog altijd niet vanzelf.

Previous ArticleNext Article
Travel ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *