Uw auto klaarmaken voor vakantie of een dagje weg 0

Dagje Weg Met De Auto

Het wordt weer mooi weer, en dat betekent dat we weer lekker op stap kunnen met de auto. Als u een dagje weg gaat of naar uw vakantiebestemming rijdt, is pech onderweg het laatste wat u wilt. Daarom hebben we voor u een aantal belangrijke dingen die u kunt controleren, om de meest voorkomende pechgevallen te vermijden. 

Voorkom pech onderweg

De meeste mensen laten hun auto controleren en repareren bij de garage. Dit is handig voor uw jaarlijkse keuring, maar er zijn ook een paar dingen die u zelf regelmatig kunt controleren. Zo komt u niet stil te staan.

De remmen zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor uw veiligheid. Als u opmerkt dat de remmen langzaam reageren, het rempedaal “sponzig” aanvoelt, of als ze piepen tijdens het remmen, is het verstandig om de remmen te laten controleren. Piepende remmen wijzen op versleten remblokjes, terwijl een sponzig gevoel betekent dat het remsysteem ontlucht moet worden.

Controleer de bandenspanning en het profiel. Dit kan gemakkelijk thuis of bij een tankstation, vaak is hier een bandenspanningsmeter en bandenpomp aanwezig. Zorg ervoor dat uw reserveband in goede staat is.

Controleer het ook oliepeil, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Door het olie- en koelvloeistofpeil regelmatig te checken, voorkomt u niet alleen schade. Het valt u ook sneller op als er een lek in het systeem zit.

Controleer alle lampen, inclusief koplampen, remlichten en knipperlichten. Zet de auto voor een muur om de weerkaatsing te zien, of laat een bijrijder om de auto heen lopen.

Als uw auto minder vermogen of een hoger brandstofverbruik heeft, kan het zijn dat uw roetfilter verstopt is. Een roetfilter filtert roetdeeltjes uit de uitlaatgassen van dieselmotoren. Deze roetdeeltjes, of fijnstof, zijn schadelijk voor het milieu en uw gezondheid. Een verstopt roetfilter komt vooral voor bij auto’s die hoofdzakelijk korte einden rijden. Als u denkt dat er een probleem is met uw roetfilter, wilt u dit voor vertrek na laten kijken om schade aan uw motor te voorkomen.

Vervangende onderdelen bestellen

Als blijkt dat uw auto onderdelen vervangen moeten worden, kunt u de onderdelen kopen bij uw garage. U kunt er ook voor kiezen om zelf de juiste onderdelen te bestellen en die te laten inbouwen. Op deze manier kunt u materiaalkosten besparen en weet u precies waar een onderdeel vandaan komt en wat de kwaliteit is.

Bij Winparts bestelt u gemakkelijk auto onderdelen op chassisnummer. U voert het chassisnummer of uw automodel en bouwjaar om passende onderdelen te vinden. Met een ruime keuze van verschillende betrouwbare merken, houdt u de regie of uw auto onderhoud en de kosten daarvan.

Previous Article
Travel ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *