De top 10 beste musea van Europa voor de échte kunstliefhebber! 0

Hermitage, Sint Petersburg, Rusland

Ben je dol op kunst en cultuur en mag een bezoekje aan het museum echt niet ontbreken in een citytrip? Zet deze tien topmusea van Europa dan maar gauw op je bucketlist en boek vlug je eerstvolgende citytrip naar één van deze steden!

Nummer 10: Kunstmuseum Basel in Zwitserland

Het eerste museum ter wereld dat geopend werd voor het gehele volk, die mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Je vindt dit authentieke kunstmuseum in Basel, Zwitserland. Wat kun je er zoal verwachten? Kunstwerken van grootmeesters als Rembrandt, Rubens en Picasso. Tip: op de eerste zondag van de maand is toegang gratis!

Nummer 9: Kunsthistorisch museum Wenen in Oostenrijk

We blijven nog even in de buurt en gaan van Zwitserland richting Oostenrijk. Hier vind je het Kunsthistorisches Museum, en de naam zegt het eigenlijk al, hier kun je talrijke schilderijen vinden uit de kunsthistorie. Met name de werken van Pieter Bruegel zijn hier erg geliefd. In Wenen vind je naast dit museum nog tientallen andere musea die een bezoekje waard zijn en is daarmee een ideale bestemming voor een culturele citytrip!

Nummer 8: Hermitage Sint Petersburg in Rusland

Nog net in het Europese gedeelte van Rusland: vind je in Sint Petersburg de ‘Hermitage’. Een prachtig museum vol Russische kunst, maar ook grootmeesters uit Vlaanderen, Nederland en Frankrijk mogen niet ontbreken. Is Sint Petersburg iets te ver weg? Bezoek dan de Hermitage in Amsterdam of neem een virtuele tour!

Nummer 7: Museo del Prado Madrid in Spanje

Op naar een zonnigere bestemming: Madrid! In Madrid vind je het prachtige museum del Prado die zeker een bezoekje waard is. Het museum is zeer groot dus je vindt er ongetwijfeld historische stukken die jou aanspreken. Ideaal om een dagje bij weg te dromen

Nummer 6: Archeologisch Acropolis museum Athene in Griekenland

Anders dan de andere musea is dit een prachtig archeologisch (open lucht) museum bovenop de Acropolis. Liefhebbers van de oud – Griekse en Romeinse tijd mogen een bezoekje aan dit prachtige museum natuurlijk niet overslaan. 

Nummer 5: Vaticaan museum in Vaticaanstad

In officieel het kleinste land van Europa, Vaticaanstad, vind je de meest bijzondere musea. Er zijn niet alleen prachtige Italiaanse werken te bewonderen, ook de musea zelf (denk aan: de Sixtijnse Kapel) zijn een waar kunstwerk. Zeker een bezoekje waard dus!

Nummer 4: Rijksmuseum Amsterdam in Nederland

In dit Amsterdamse museum kun je één van de bekendste schilderijen van Rembrandt vinden, namelijk de Nachtwacht. Natuurlijk vind je nog veel meer (grote) werken van Nederlandse grootmeesters in dit museum. 

Nummer 3: British Museum Londen in Engeland

Ben je in Londen? Dan mag dit museum niet ontbreken op je to-do-list. In dit prachtige museum leer je alles over de menselijke geschiedenis door middel van kunst en cultuur. Groot pluspunt: de entree is gratis!

Nummer 2: Musée National d’Art Moderne Parijs in Frankrijk

Ben je dol op moderne kunst? Dan mag je het nationale museum van moderne kunst in Parijs zeker niet overslaan. Je vindt het museum in het Georges Pompidou Centre waar naast het museum nog een heleboel meer te zien valt. 

Nummer 1: Louvre Parijs in Frankrijk

En als je dan toch in Parijs bent, dan breng je natuurlijk ook een bezoekje aan het Louvre. Dit is misschien wereldwijd wel één van de bekendste musea van Europa. En dat is niet zo vreemd. Te beginnen met de prachtige entree, de talloze bekende werken en de grote verscheidenheid aan kunst die hier te zien is. Door wisselende collecties zal een bezoek aan het Louvre nooit vervelen, ook wanneer je er al eens geweest bent.

Heb je de smaak te pakken gekregen? In Vlaanderen en Brussel kun je nog veel meer toffe musea ontdekken. Waar ga jij als eerste heen? 

Previous ArticleNext Article
CULTUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *