Ben je ook zo zot op kleine boutiques? Met deze 5 tips steun jij lokale ondernemers! 0

Kleine Boutique Shops

Geniet jij ook altijd zo van de mooie lokale shops en ambachtelijke slager, bakkerij en groenteman bij jou in je favoriete stad? Met de prachtige etalages vol leuke kleding, accessoires en woonartikelen. En vergeet natuurlijk de heerlijke geurende delicatessenwinkels en toko’s niet met de heerlijkste afhaalgerechten. Het straatbeeld zou niet hetzelfde zijn zonder al deze gezellige winkels en cafés, toch? 

Veel kleine lokale ondernemers hebben echter een zeer grote klap gehad vanwege de coronacrisis, maar ook door het steeds maar groeiende aanbod aan internetwinkels en de toename aan internetbestellingen. Wil jij ook graag je favoriete lokale ondernemer steunen en dit straatbeeld van gezellige shops en kleine bedrijven behouden? Met deze vijf tips kun jij je steentje bijdragen.

Tip 1: shop je kleding en accessoires in lokale boutiques

Deze tip ligt natuurlijk erg voor de hand, maar toch blijven we allemaal veel online bestellingen doen in plaats van onze geliefde lokale winkels te steunen. Wil je graag dat een winkel of bedrijf blijft? Maak er dan gebruik van! Bijkomend voordeel is dat lokale boutiques vaak exclusievere producten hebben zodat je straks de enige bent die in dat speciale kleedje rondloopt of die mooie ketting hebt. Daarnaast kun je vaak rekenen op een uitmuntende service. Dus waar wacht je nog op?

Tip 2: laat je internetbestelling bezorgen bij een lokale winkel

Natuurlijk heeft online bestellen ook een aantal voordelen. Dus wil je toch een online bestelling plaatsen? Laat je bestelling dan bezorgen bij een van de lokale shops. Veel winkels zijn namelijk ook een pick-up point voor pakketjes. Daar verdient de ondernemer dan vaak ook weer een kleine bijdrage aan. En het is helemaal mooi als je bij het ophalen van je pakketje ook nog een rondje door de winkel doet. Wie weet zie je nog iets leuks!

Tip 3: organiseer een dinnerparty met lokale delicatessen

Wat is er nu leuker dan een speciale avond organiseren voor je lief, je vrienden of je familie met de meest lekkere delicatessen uit de buurt? Het scheelt je zelf koken, het eten is heerlijk en je steunt er ook nog eens de lokale ondernemer mee. Ga dus naar die kaaswinkel op de hoek voor een smakelijke kaasplank, de ambachtelijke bakkerij voor de heerlijkste broden en taartjes en de lokale groenteboer voor verse groente en fruit. Voeg alle producten samen en stel een heerlijke grote borrelplank samen waar jij en je geliefden dan weer van kunnen genieten. Haal er nog een lekker flesje wijn bij van de lokale wijnboer en jullie gaan een top avond beleven! Tip: dit is ook een zeer goede manier om indruk te maken op je (eerste) date

Tip 4: koop cadeaubonnen 

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Geef dan eens een cadeaubon van je favoriete winkel of het lokale café! De cadeaukrijger kan dan op een leuke en laagdrempelige manier kennis maken met deze onderneming en je steunt tegelijkertijd de lokale ondernemers. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat de cadeaukrijger jou mee kan nemen naar je favoriete cafe en eens kan trakteren op een lekker biertje bijvoorbeeld. Dan is de lokale ondernemer blij, de ontvanger is blij en jij ook. Een klassieke win-win-win situatie. Wat wil je nog meer?

Tip 5: spread the word!

Ben je tevreden over de diensten van een lokale ondernemer, bedrijf of winkel? Laat het aan de wereld weten! Zo breng je niet alleen jouw klandizie, maar help je ook andere potentiële klanten om deze onderneming te vinden. Schrijf een review op Tripadvisor , deel je ervaringen op Social media en vertel het je vrienden. Promoot en je favoriete winkel zal je dankbaar zijn!

Previous ArticleNext Article
LOKAAL ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *