De top drie redenen voor ontspanning 0

Spullen om mee te nemen op Vakantie

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met stress. Op het werk, in de familie of met vrienden. Het liefst ontwijken we stress, maar dit is niet nodig. Door stress kan er spanning ontstaan. De spanning is niet erg, zolang het wordt ontladen. De ene persoon vindt het makkelijkere om spanning te ontladen dan de anderen. Het loslaten van de stress is voor iedereen belangrijk. De stress bij de mens, kan je vergelijken met een toerenteller. De toerenteller kan hoog oplopen, maar er moet ook regelmatig worden geschakeld om de toerenteller op peil te houden. Lees hieronder de drie belangrijkste redenen om te ontspannen!

Positievere mindset

Te veel stress kan leiden tot boosheid en irritatie. Het veroorzaakt sombere gedachten, zonder dat je er te veel stil bij staat. Je gaat denken in onmogelijkheden en beland in een tunnelvisie. Door middel van ontspanning ontstaat er een positievere mindset. Je ziet meer kansen en mogelijkheden. Je horizon wordt verbreed en je krijgt weer een positieve houding. Je laat je minder beïnvloeden door je omgeving en volgt vrolijk je eigen plan. Vervelende dingen laat je makkelijkere los met een positieve mindset.

Betere nachtrust

Ontspan jij regelmatig? Dan zul je ook een betere nachtrust ervaren. Door te veel stress kunnen er slaapstoornissen ontstaan. Bij een slechte nachtrust komen veel klachten kijken. Je raakt sneller geïrriteerd, maakt meer fouten en vindt het lastiger om dingen te onthouden. De kwaliteit van jouw nachtrust hangt samen met de kwaliteit van jouw leven overdag. Als je gaat nadenken over je slapeloze nachten, dan ontstaat er nog veel meer stress. Je creëert een soort bubbel, waarin jij jezelf gevangen houdt. Hiervoor is maar één oplossing: ga ontspannen. Door een betere nachtrust, zul je een betere dag ervaren. Je komt uit je negatieve bubbel.

Beleef plezier tijdens het ontspannen

Bij ontspanningen zullen velen denken aan meditatie of andere oefeningen. Maar daarnaast zijn er ook ontspannende activiteiten. Het verschilt per persoon welke activiteiten een ontspannende werking hebben. Kom jij heerlijk tot rust in een ontspannen bad? Of ga jij liever een vakantiehuisje huren in een prachtige omgeving? Bij te veel stress overdag, moet je ervoor zorgen dat je werkzaamheden lichter te maken. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wij adviseren jou om de werkzaamheden met meer ontspanning uit te voeren en de tijd beter in te delen. Vind jij het lastig om ontspannend te werken? Bespreek het met collega’s of andere mensen om je heen. Maak het bespreekbaar en zoek een passende oplossing.

Previous ArticleNext Article
GEZONDHEID ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *