Laat je inspireren door deze kerstvakantie trips 0

Vrouw in de sauna

Wat is een beter moment om eropuit te trekken dan in de kerstvakantie? De meeste mensen zijn met kerst vrij van werk. De kinderen hebben gegarandeerd vakantie. Mooi moment om er als gezin op uit te gaan. Een kerstvakantie, waarin jullie ook echt weg zijn van huis is precies wat je dit jaar nodig hebt. Eindelijk kunnen we weer weg en dat moeten we dan ook met beide handen aanpakken! Laat je inspireren door deze tripjes tijdens de komende kerstvakantie.

Een heerlijke citytrip

De kerstvakantie leent zich perfect voor een citytrip. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe ze kerst vieren in Londen? Dan is dit het juiste moment om een paar dagen door Londen te trekken. De citytrip is natuurlijk altijd een aanrader, maar is met kerst natuurlijk veel magischer. Beeld je alle kerstlichtjes in die zich door de stad verspreiden. Ideaal uitje voor het hele gezin, maar ook voor een vriendinnen groep. 

Je hoeft je natuurlijk niet constant met kerst bezig te houden tijdens deze korte vakantie. Het is natuurlijk ook de bedoeling om meer van de stad te ontdekken. Dat doe je door bezienswaardigheden te bezoeken, zoals musea bijvoorbeeld. Architectuur staat ook hoog op het lijstje, net zoals de lokale lekkernijen! Sla dat dus zeker niet over tijdens jullie citytrip met de feestdagen. 

Een ski vakantie

Veel mensen gaan met de voorjaarsvakantie skieën. Dat is de periode, waarin het Zuiden van Nederland carnaval viert. De rest van het volk gaat vaak de pistes opzoeken. Het wordt tijd om skiën tijdens kerst populairder te maken. Kerst kun je namelijk overal vieren, dat hoeft niet verplicht thuis. Bovendien zijn vele mensen het met ons eens dat sneeuw bij kerst hoort. Als je thuis blijft ben je daar niet van verzekerd, maar op de pistes natuurlijk wel. Gun jezelf en de kinderen die witte kerst. Winterberg zou al een perfecte plek kunnen zijn. Lekker dichtbij huis en daarom de ideale wintersportbestemming. 

Een kerstmarkt roadtrip

Een roadtrip maar dan net even wat anders. Net zoals met elke andere roadtrip reis je door verschillende steden. Normaal gesproken doe je dat om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken en lokale gerechten te proeven. Dit keer reis je alleen door de steden om over de verschillende kerstmarkten te slenteren. Duitsland heeft bijvoorbeeld veel kerstmarkten te bieden. Te veel om in een week te bezoeken, maar je moet natuurlijk ergens beginnen. Stippel een reis uit door de steden, waarvan je de kerstmarkt zeker wil bezoeken. In de tijd die je over hebt, kun je ook nog wat andere culturele activiteiten boeken. De kerstmarkten gaan op deze trip wel voor. 

Een weekend ontspanning

Als je in eigen land blijft, kun je aan kerst amper ontkomen. Vooral in België, die vele kerstmarkten kent wordt je altijd met de kerstsfeer besmet. Uiteraard zijn er ook altijd mensen die minder hebben met de hele kerstperiode. Zij ontsnappen liever aan alle gekte en strijken neer op een plek waar het wat rustiger is. Voor jou als kerstfanaat is dat opzich ook geen gek idee. 

Zorg dat je tijdens de kerstdagen ook eens een keer aan jezelf denkt. Het hele jaar door ben je alleen maar aan het sjouwen en haasten. De kerstperiode mag voor jou in het teken staan voor rust. Even tijd voor jezelf nemen om te relaxen en te ontspannen. Een keer aan alle kerstdrukte ontsnappen is misschien geen gek idee. Boek lekker een hotel en een aantal dagen in de spa. De feestdagen staan namelijk ook in het teken van reflecteren. Daarom is dit het juiste moment om jezelf tot stoppen te roepen. Wellicht ben je jouw grenzen over gegaan en heb je te hard gewerkt de afgelopen tijd. Gun jezelf dan ook die rust en kom lekker bij tijdens een ontspannen weekend weg.

Previous ArticleNext Article
GEZONDHEID ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *