Wat heb je nodig als digital nomad 0

Digital Nomad

Teksten schrijven onder een palmboom in Malibu of je e-mails checken met een cocktail op het strand in Peru, voor veel digital nomads is het dagelijkse kost. Meer dan een laptop en wat discipline heb je niet nodig, of toch?

Laptop

Zonder laptop ben je als digital nomad gewoon een nomad en dat haalt het hele doel van werken en reizen meteen onderuit. Je laptop is je beste vriend, je enige standvastige reismaatje, the one you would die for. Gelukkig staat er veel in de cloud. Bovendien als je je kost verdient als tekstschrijver kan je je misschien nog behelpen in een schamel internetcafe in Bali. Of als internetondernemer waarbij in je webshop al je betaalmethoden staan te pronken. Kun je van overal ter wereld toegang krijgen? En heb je een laptop? Dan zit je goed. Rekenen op een ander om toegang te krijgen tot je werk is niet iets waarnaar je op zoek bent, neem het aan van iemand met ervaring. Niets zo lastig dan je te moeten schikken naar openingsuren en slappe koffie van een lokaal internetcafé. Een laptop dus én wifi. Essentieel!

Telefoon

Je wil bereikbaar zijn. Misschien niet altijd, maar wel op de uren dat je beschikbaar bent voor werk. Volledig off the grid leven zal in combinatie met een opdrachtgever in veel gevallen niet gaan. Tenzij je erg duidelijke afspraken maakt, natuurlijk. Hoe dan ook is een telefoon én powerbank aangeraden om het thuisfront en je werkgever op de hoogte te kunnen houden als er maar weer eens geen wifi blijkt te zijn in de lokale strandbar van je nieuwste zonnige bestemming.

Online bedrijf

Of je nu met tekst of met design aan de slag gaat als freelancer of je je eigen webshop beheert, natuurlijk heb je in de eerste plaats een online bedrijf nodig. Naast de wettelijke zaken in orde te brengen, schaf je je praktisch gewijs dus ook best een website, een instagrampagina, een e-mailadres en eventueel een webshop aan waar klanten met een creditcard kunnen betalen voor jouw diensten of producten.

Keep it basic

Hoe zeggen ze dat weer? Less is more? Als digital nomad zal je dit gezegde al gauw ter harte gaan nemen. Want reizen met te veel bagage is alleen maar een last. Ga dus voor je vertrekt al eens door je spullen en vraag je af of je ze écht nodig hebt. Te veel spullen meenemen is de rookie mistake bij uitstek. Maar geen stress, hoe langer je on the road bent, hoe meer spullen je kan weglaten, dat staat vast. Hou je bij de basisspullen zoals laptop, telefoon, een boek, toilettas en wat kleren, meer heb je eigenlijk niet nodig.

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *