Reis deze zomer naar Tilburg voor de Tilburgse Kermis 0

Tilburgse Kermis

Met meer dan 60 grote attracties, mag de Tilburgse Kermis zich de grootste kermis van de Benelux noemen. Dat is alleen al een reden om deze kermis ooit in je leven een keer te bezoeken. Nu alle maatregelen zijn verdwenen is dit je kans om van deze editie te gaan genieten. In dit artikel proberen we de gezelligheid te schetsen. Maar, eigenlijk moet je het zelf gewoon komen ervaren. Er is namelijk niks dat de sfeer op de Tilburgse Kermis kan evenaren! 

De grootste van de Benelux

In Nederland, het kikkerlandje staat gewoon de grootste kermis van de Benelux. Wie had dat gedacht? De Tilburgers en mede Nederlanders weten natuurlijk al jaren dat zij de grootste zijn en dat vieren ze dan ook uitgebreid. 10 dagen lang is het een groot feest in Tilburg en kun je meegenieten van de Brabantse gezelligheid. Of je nu op het terras gaat zitten of een rondje over de kermis loopt. Of je de Amstel bierhal binnen gaat of een van de omliggende festivals betreed. Overal zit de sfeer er goed in en kun je genieten van de gezelligheid, hoe ze die alleen in Brabant kennen! 

Naast het feit dat de Tilburgse Kermis een groot feest is met de bierhal en alle omliggende festivals, worden er ook nog themadagen georganiseerd. Op maandag 25 juli staat natuurlijk de bekende Roze Maandag weer op het programma. Als je Brabantse gezelligheid mee wil maken, moet je zeker op die dag naar Tilburg reizen. Het is een evenement wat je niet over mag slaan en waar je ook van moet houden. Het is er beregezellig, maar ook gigantisch druk. Daar moet je tegen kunnen, want er komen maar liefst tienduizend bezoekers op dit evenement af. Het is dan ook stapvoets lopen over de Tilburgse Kermis. 

Als je op Roze Maandag naar Tilburg gaat, moet je echt voor de sfeer en de ervaring gaan. Er is genoeg te zien en te beleven en je kunt je ogen uitkijken naar alle verschillende kostuums. Ga je echt voor de attracties Tilburgse Kermis? Dan kun je beter op een andere dag naar Tilburg gaan. Op de Roze Maandag in Tilburg is het zo druk dat je amper in een attractie kan. Dat is natuurlijk zonde van het hele uitje. 

De laatste vrijdag staat vaak in het teken van de singles en wordt dan ook single friday genoemd. Als je single bent trek je witte kleding aan en zo zien andere singles ook of je nog op de markt bent. Dat is bijvoorbeeld het ideale moment om met je single vrienden of vriendinnen naar toe te gaan! Wie weet houd je er nog een date aan over! 

De 2022 editie

De datum Tilburgse Kermis is alweer bekend. Dit jaar strijkt de kermis neer in Tilburg vanaf vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli. Het is weer 10 dagen lang een groot feest in de binnenstad. Na heel de corona crisis is deze editie groter dan ooit. We hebben er zelfs 3 nieuwe attracties bij, waar we allemaal van kunnen gaan genieten. De nieuwe attracties zijn de Aeronaut, de Pandora en de Freefall Extreme. Wat de attracties precies zijn, houden we geheim. Kom dat vooral zelf testen op een van de kermisdagen.

Voor nu zijn er al 60 grote attracties aangekondigd, maar er komen er nog een hoop bij. In totaal staan er jaarlijks maar liefst 240 attracties door de Tilburgse binnenstad. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Onder attracties worden dan ook een eendjes vangen en blik gooien geschaald. Want, ook dat zijn attracties die de Tilburgse Kermis compleet maken. Het is dan ook een uitje voor jong en oud. Kom dat zien, kom dat zien! 

Blijf je liever in eigen land? Bezoek dan een van deze festivals

Previous ArticleNext Article
EVENEMENTEN ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *