5 originele activiteiten in (de provincie) Antwerpen 0

Antwerpen

Nog niets gepland dit weekend? Deze 5 activiteiten in en rondom Antwerpen maken er gegarandeerd een fantastisch weekend van voor jou en jouw vrienden!

Voelen jullie je avontuurlijk? Ga dan eens klimmen of probeer een escape room! Houd je het liever wat rustiger? Wat dacht je van een prachtige wandeling? Hier zijn enkele tips om er een fantastisch weekend van te maken in Antwerpen!

1. Escape rooms

Zijn jullie al eens naar een escape room geweest? Het is een soort avontuur waar je als groep in een kamer wordt opgesloten en 60 minuten de tijd krijgt om via de puzzels en tips in de kamer de oplossing en uitgang te vinden. Je vindt escape rooms in allerlei thema’s, van griezelige moorden die je moet oplossen tot fantasierijke avonturen waar je puzzels en mysteries moet uitdokteren. Je krijgt meestal een korte inleiding en wat uitleg en gaat dan de kamer binnen als groep van 2 tot 6 personen (sommige escape rooms laten ook meer mensen toe). Denken jullie dat jullie er klaar voor zijn?

2. Klimmen en boulderen

Als jullie je nog avontuurlijker voelen kan je eens een klimzaal bezoeken! In Antwerpen vind je bijvoorbeeld Wallstreet, waar je kan sportklimmen, en Klimzaal Blok, waar je kan boulderen. Wat is dat? Boulderen wil zeggen dat je muren van maximaal 4 of 5 meter gaat opklimmen. Er liggen dikke valmatten onder alle muren zodat je veilig alle routes kan proberen beklimmen. Het is een leuke uitdaging om samen de klimroutes uit te dokteren en het ziet er nog eens spectaculair uit ook! Hang je toch liever vast aan een touw tijdens het klimmen? Dan kan je gaan sportklimmen. Als het je eerste keer is vraag je best even wat hulp aan de balie. Let er wel op dat deze routes heel wat hoger zijn, ze kunnen wel 25 meter hoog zijn!

3. Wandelingen

Doen jullie het liever wat rustiger aan? Je kan een prachtige stadswandeling door Antwerpen maken. De stad heeft een erg rijke geschiedenis en heel wat architecturale hoogtepunten. Bovendien werd de hele kaai vernieuwd, waardoor je nu een lange wandeling langs de Schelde kan maken! Gelukkig kan je altijd even stoppen en een koffietje drinken op één van de gezellige terrasjes. 

Zoek je liever de natuur op? Dan is de Kalmthoutse Heide iets voor jullie. Dit natuurpark ligt ten noorden van Antwerpen en lijkt wel een andere wereld! De combinatie van uitgestrekte zandduinen, bossen, heide en vennen zorgt ervoor dat elke wandeling je helemaal tot rust laat komen. Er zijn meer dan 20 wandelpaden die je kan volgen van verschillende lengtes, dus jij kiest zelf hoe zwaar de wandeling wordt.

4. Chocolade workshops

Antwerpen is natuurlijk ook een echte Belgische stad, wat wil zeggen… chocolade! Niet alleen kan je er de lekkerste Belgische chocolade en pralines vinden, maar je kan ook zelf leren om chocolade te maken! Heel wat winkels en chocolatiers bieden workshops aan waar jij je als echte chocolade-fan helemaal kan laten gaan. Of je nu ervaring hebt in de keuken of niet, er bestaat een cursus voor elk niveau. Dus ga even op onderzoek en plan eens een creatieve namiddag in een chocolade-atelier!

5. Lokaal winkelen

Iedereen kent de Meir en de Kammenstraat wel, maar heb je al eens van het lokale Antwerpse leven geproefd? Er zijn heel wat kleinere Antwerpse winkeltjes die lokale producten aanbieden en in het weekend kan je op veel pleinen bij marktkramers terecht voor verse producten, antiek en allerlei hebbedingetjes!

De meest bekende markt is de Vrijdagmarkt die elke vrijdag op het plein voor het Plantin-Moretusmuseum staat. Het is een enorm gezellige markt waar je nieuwe en tweedehands boeken, meubelen en meer kan vinden. Als je even wil bekomen van al dat shoppen kan je een drankje doen op één van de vele terrasjes rondom het plein. Andere aanraders zijn bijvoorbeeld de ecologische biomarkt op het Falconplein en in de winter kan je natuurlijk naar de Kerstmarkt!

Previous ArticleNext Article
LOKAAL ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *