Vier ultieme date tips voor een (gratis) dagje naar de natuur!  0

Date

De natuur is een onuitputtelijke bron voor leuke dagjes uit met het gezin of om je date naartoe te nemen. En het mooiste aan de meeste natuurgebieden is dat je vaak helemaal geen entree hoeft te betalen. Dus ben je nog op zoek naar toffe, budgetproof uitje met je date? Dan hebben wij hier vier superleuke dagjes in de natuur voor je op een rij gezet. Met welke ga jij beginnen?

Date idee 1: een romantisch dagje met je lief in de natuur

Mysterieuze bossen, uitgestrekte heidevelden en romantische kustgebieden. België kent ontelbaar veel natuurgebieden die zich perfect lenen voor een romantisch dagje uit met je partner of met je crush. Of je nu kiest voor een uitgebreide wandeling op het strand, een avontuurlijke hike door de bossen en bergen of juist op avontuur gaat in de vele heidevelden: de keuze is aan jullie! Ga je uitwaaien op het strand? Neem je partner dan mee voor een lekkere kop warme chocolademelk bij een gezellige strandtent of neem zelf een thermoskan met een warm drankje mee. Ga je op een zonnige dag naar een natuurpark? Vergeet dan niet om een kleed en een goed gevulde picknickmand mee te nemen. Neem allebei jullie favoriete (zelfgemaakte) hapjes mee, maak een smakelijk flesje bubbels open en het zal een date worden om nooit te vergeten!

Date idee 2: tijd voor een sportief dagje in de natuur

Naast wandelen door de diverse natuurgebieden, leent de natuur zich ook goed voor allerlei sportieve activiteiten. Waarom gaan jullie niet een lekker stuk fietsen door de bossen en heide? Ben je avontuurlijker aangelegd? Kies dan voor een uitdagende mountainbike route, ga bergbeklimmen of plan een sessie om in natuurwateren te zwemmen. Samen met je vrienden, vriendin of partner een activiteit in de natuur doen is goed voor elk type relatie. Dus waar wacht je nog op?

Date idee 3: quality time met het hele gezin in de natuur

Voor je mentale gezondheid en voor jullie onderlinge relatie is het belangrijk om voldoende aandacht aan het gezin te besteden. Kies daarom voor wat quality time alleen met het gezin! En waar kun je nu beter tot elkaar komen dan in de stilte van de natuur? Bijkomend voordeel van deze activiteit met het gezin is dat samen tijd in de natuur spenderen heel budgetvriendelijk is. Waar kaartjes voor een pretpark voor het hele gezin vaak een dure activiteit kan worden, is een dagje naar de natuur vaak bijna helemaal gratis. En dat terwijl er zo veel leuke dingen samen te doen zijn. Ga met het gezin op zoek naar eekhoorntjes, dennenappels en beukennootjes of doe samen een speurtocht, verzamel de mooiste bladeren die je kunt vinden in het bos en maak na afloop thuis een bladherbarium. De natuur heeft zoveel moois te bieden. Daar kun je veel creativiteit op doen om thuis weer aan het knutselen te slaan met elkaar. Beschilder bijvoorbeeld een aantal zwerfkeien die jullie gevonden hebben of maak een herstplateau voor op tafel!

Date idee 4: een dagje vol selfcare in de natuur

Heb je even tijd voor jezelf nodig? Ook dan is een dagje de natuur in een geweldig idee! Sta vroeg op en geniet in alle rust van het bos of het strand dat je helemaal voor jezelf hebt. Maak zelf een stevige wandeling en maak je hoofd helemaal leeg. Zorg wel dat je voldoende water mee hebt en misschien een paar lekkere snacks voor onderweg. Je zult gegarandeerd een fijne dag met jezelf hebben. Uitwaaien aan de kust is ook een goed idee. Als je maar even helemaal alleen bent en even weg kunt dromen. 

 

Previous ArticleNext Article
NATUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *