Op naar een gelukkiger leven: bouw deze 9 geluksmomentjes in je dag! 0

Vrouw is gelukkig tussen de Zonnebloemen

Er is een ding waar we allemaal naar streven, dat is natuurlijk: gelukkig zijn. Maar wist je dat een gelukkiger leven al in de kleine dingen zit? Niet alleen in die verre reis waar je jaren naar uit hebt gekeken, of die dure auto waar je eindeloos voor hebt moeten sparen. Geluk zit in een klein hoekje en door deze 9 geluksmomentjes standaard in je dag op te nemen, bouw jij stap voor stap je weg naar een gelukkiger leven. Wat heb je te verliezen?

Geluksmoment 1: sta rustig op en adem diep in

Gun jezelf een rustige start van de dag. Doe je ogen open, adem rustig en diep in en uit. Het is tijd voor een nieuwe dag! Wie weet wat er jou allemaal te wachten staat vandaag.

Geluksmoment 2: hou de rust vast

Een goed begin is het halve werk. Hou de rust van de ochtend langer vast door te mediteren of een korte yoga-oefening te doen. Dit hoeft maar enkele minuten van je tijd te kosten en levert je de hele dag profijt op. 

Geluksmoment 3: geniet van het ontbijt

Ruik je de verkwikkende geur van een verse kop koffie al? Adem deze geur eens goed in en sta even stil bij het moment. Kies voor het ontbijt altijd voor producten met een hoge voedingswaarde zo heb je voldoende brandstof om de dag te beginnen!

Geluksmoment 4: beweeg

Door in de ochtend al met een korte work-out te beginnen, geef je direct een kick-start aan je dag. Heb je weinig tijd? Kies voor een korte sportsessie met hoge intensiteit. Dan kun je daarna genieten van een voldaan gevoel. Even buiten wandelen of fietsen naar het werk mag natuurlijk ook.

Geluksmoment 5: maak een plan

Schrijf op welke doelen je vandaag wilt behalen of waar je aan wilt werken. Dit mag alles zijn, maar let wel op dat het kleine doelstellingen zijn die jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld dat je vandaag minimaal 15 bladzijdes wilt lezen van je favoriete boek, de dag begint met een klus van werk waar je al een hele tijd tegenop kijkt of minstens een uur wilt wandelen in de natuur. Heb je een doelstelling afgerond? Dan vink je deze af en kun je trots zijn op jezelf!

Geluksmoment 6: knuffelen maar!

Wist je dat een knuffel geven of krijgen heel gezond voor je is? Je hersenen maken dan het gelukshormoon aan wat je een goed gevoel geeft en je stresslevel verlaagd. Minimaal 20 seconde knuffelen does the trick. Dus grijp je partner, kind of huisdier en knuffel er maar op los. 

Geluksmoment 7: lach 

Net als knuffelen, heeft lachen ook dit effect op je geluk. Men zegt niet voor niks, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.. Dus kijk grappige dierenfilmpjes, bel een humoristische vriend op of lees een goede mop. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar in de lach schiet.

Geluksmoment 8: geef iemand anders ook een geluksmoment 

Naast je eigen leven gelukkiger maken, kun je ook een kleine rol spelen in het geluk van iemand anders. Stuur een anders eens een lief berichtje, een leuk kaartje of een klein cadeautje. Of knoop eens een gesprek aan met een vreemde op straat. Geluk geven is geluk krijgen!

Geluksmoment 9: doe elke dag iets dat je echt leuk vindt

Gedurende de dag heb je ongetwijfeld allerlei verplichtingen met het gezin, werk of school. Zorg er echter wel voor dat je iedere dag een momentje voor jezelf inbouwt waarin je iets doet waar bij blij van wordt. Geniet van de natuur, maak een puzzel of ga muziek maken. Het maakt niet uit wat, als jij er maar blij van wordt!

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *