De bekendste festivals in België 0

Festivals in België

We zijn allemaal wel eens toe aan een leuk feestje. En we zijn ook zeker bereid om daarvoor de grens over te gaan. Alleen moeten we natuurlijk wel weten waar we in België moeten zijn voor die festivals. Waar vinden we nu de leukste feestjes en in welk genre vallen deze? We zetten de bekendste en leukste festivals van België hier voor je op een rijtje.

Rock Werchter

Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, vindt dit festival inderdaad plaats in Werchter. Het is al jaren één van de bekendste festivals in België, waar steeds grote artiesten optreden. De line-up is iedere keer weer groots, zoals je ook mag verwachten van dit festival. Wat je nog meer kunt verwachten is muziek uit de volgende genres: EDM, HipHop, Pop, Rock en Wereldmuziek.

Wil jij erbij zijn? Je kunt alle informatie terug vinden op de website van Rock Werchter.

Pukkelpop 

In Nederland hebben we Lowlands en in België hebben we Pukkelpop. Dit is waarschijnlijk één van de bekendste festivals, waar ook veel Nederlanders op af komen. Het festival vindt plaats in Hasselt, waar elk jaar weer verschillende artiesten samenkomen. Zo komen er singer songwriters, maar ook pop- en house artiesten.  

Graspop 

Ook dit festival zal vast bekend in de oren klinken bij de meesten. Anders dan bovenstaande festivals is deze meer gericht op één genre. Graspop staat namelijk in het teken van rock en metal. Elk jaar weer proberen ze dé meest exclusieve acts te regelen, die dan weer neerstrijken op het evenemententerrein in Dessel. 

Tomorrowland

Rock Werchter, Pukkelpop en Graspop kunnen je bekend voorkomen, in ieder geval zul je de namen vast herkennen. Maar, Tomorrowland is natuurlijk hét festival van België. Met 15 podia is het een groot festival, wat wereldwijd populair is. Het is elk jaar weer een groot spektakel op dit dansevent in Boom. Zorg dat je kaarten scoort, want dit is een evenement waar je ooit een keer geweest moet zijn! Grote kans dat je nog één van deze Belgische klassiekers kunt proeven. 

Extrema Outdoor

Dit festival is ook een groot evenement in België. Inmiddels wordt het festival al 10 jaar gehouden, waar allemaal te gekke artiesten samenkomen in de zomermaanden. Het festival vindt een heel weekend plaats en wordt gehouden in Kelchterhoef. Als je een techno of house-liefhebber bent, moet dit festival zeer zeker op je festival lijstje staan. Met een drankje in je hand en de muziek goed hard, is de zomer natuurlijk helemaal compleet. Nu nog kaarten scoren en hopen op goed weer! 

Sunrise festival

Als je de zomer elk jaar op een leuke manier wil aftrappen is Sunrise het festival waar je moet zijn. Een festival dicht bij een recreatieplas en bosrijk gebied of te wel zand en water zijn dichtbij. Je krijgt echt het zomerse gevoel als je hier losgaat op de fijnste hits. Alle genres komen op dit festival samen, denk bijvoorbeeld aan techno en electro, maar ook hardstyle, hardcore en house muziek. Of te wel genoeg reden om de heupen eens flink los te gooien! En heb je het te warm? Dan neem je toch gewoon even een frisse duik? 

Reverze 

Hét festival van Antwerpen is natuurlijk Reverze. Anders dan de andere festivals vindt dit evenement plaats in een sportpaleis. De andere festivals worden vaak in de zomer gehouden, waardoor het festival automatisch buiten plaatsvindt. Reverze is dus een uitzondering en is een binnen festival. Dat is niet het enige bijzondere eraan, het is ook een evenement dat tot in de vroege uurtjes doorgaat. Dat is natuurlijk het voordeel van een overdekt sportpaleis, je kunt doorgaan tot de volgende ochtend. Dit festival begint dus in de avond en eindigt wanneer de vogeltjes beginnen te fluiten. Je kan hier de grote namen bewonderen van de hardstyle wereld, denk bijvoorbeeld aan Coone, Brennan Heart en Da Tweekaz. Ook Radical Redemption, Rebelion en Sefa zullen vaak op de line-up staan 

Previous ArticleNext Article
CULTUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *