Tijd voor een lokaal biertje 0

Lokaal Biertje Drinken met Vrienden

Als je een ander land bezoekt, wil je altijd wat meepikken van de cultuur. Dat kan door bekende bezienswaardigheden te bezoeken, maar het kan ook door typische gerechten te proeven. Wafels en Vlaamse frieten hebben we vast en zeker allemaal wel eens geproefd. Maar, heb je ook al eens genoten van een echt Belgisch biertje? We zetten een aantal lokale toppers op een rijtje, die niet mogen ontbreken op jouw lijstje.

La Chouffe bier 

Als je aan La Chouffe denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan het etiket op de fles. La Chouffe staat namelijk bekend om de kabouter op het label. Het is een Belgisch blond biertje, dat een fruitige smaak heeft met een vleugje hop. Het is opgericht door twee broers als een hobby in 1982. We hoeven jullie niet te vertellen wat voor een succes dit bier ondertussen kent. 

De Leffe bieren

Dit Belgische bier is in heel veel soorten te koop. De enige overeenkomst die deze bieren hebben is dat het allemaal abdijbieren zijn. De naam stamt ook af van de gelijknamige abdij, waar de bieren worden gebrouwen. De Leffe blond is hun bekendste biertje, maar ken je ook de Leffe Kerst of de Leffe Lente al? Het zijn ideale biertjes om te proeven bij jou zelf georganiseerde bierproeverij! 

Het Duvel bier 

De flesjes van dit biertje zijn erg vergelijkbaar met die van La Chouffe. Maar, dat is dan ook meteen één van de weinige dingen dat deze twee biertjes gemeen hebben met elkaar. Alhoewel het wel beide blonde bieren met hoge gisting zijn. Wat wel verschilt is het alcoholpercentage, want zo is een Duvel 0,5% hoger in alcoholpercentage. De naam Duvel bestaat pas sinds 1929, maar de brouwerij waar dit biertje vandaan komt was al na de Eerste Wereldoorlog actief. Naast de reguliere Duvel, kennen we ook de Duvel Tripel Hop. Dit biertje is weer te koop in twee verschillende smaken, de Duvel Tripel Hop Citra en de Duvel Tripel Hop Cashmere. Eén van de laatste biertjes dat Duvel heeft gelanceerd is de Duvel 6,66%. Deze is toegevoegd aan het assortiment vanwege het 150-jarige bestaan van de brouwerij. 

De Palm bieren

Ook dit bier wordt weer gebrouwen in de gelijknamige brouwerij. Ook dit merk heeft weer verschillende soorten in het assortiment. De Palm en de Dobbel Palm zijn de bieren die het langst bestaan, het merk kent dan ook een eeuwenoude geschiedenis. Zo bestond de naam ‘Palm’ al in 1929, al werd het bier toen niet zo genoemd, maar heette het ‘Speciale Palm’. 

De Liefmans bieren 

Liefmans Fruitesse is wellicht het bekendste biertje van deze brouwerij. Dit fruitbier is bijna in elke kroeg en supermarkt te verkrijgen, maar wist je dat het assortiment uit nog veel meer fruitbieren bestaat? Zo heb je bijvoorbeeld ook Liefmans Oud Bruin en Liefmans Goudenband. Ook Liefmans Yell’oh is een favoriet fruitbier, voornamelijk lekker in de zomer! 

Het bekende Jupiler

Grote kans dat er een flesje Jupiler wordt aangeboden als je ergens op een verjaardag komt. Het is bier dat vaak door jongeren wordt gedronken en staat in de meeste koelkasten in Nederland ook wel koud op andere momenten. Het gele krat is het grote kenmerk, eveneens als het rood witte logo. Niet alleen in Nederland doet Jupiler het goed, in België zijn ze goed voor zo’n 40% van het marktaandeel, wat dus wil zeggen dat ze een hele grote speler zijn. Dat is ook terug te zien aan de sponsordeals die ze sluiten, maar ook met trends gaan ze heel goed mee. Zo was het één van de eerste bieren die met een alcoholvrije variant op de markt kwam.

 

Previous ArticleNext Article
LOKAAL ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *