Een weekendje weg naar de Belgische Ardennen 0

Wandelen in de Ardennen

Voordat je het weet staat de vakantie weer voor de deur. Het zijn maar korte vakantie, maar toch. Neem dit keer eens de tijd om gezellig een weekendje weg te gaan. Dat kan met je partner zijn, maar ook met het hele gezin. Een weekendje naar de Ardennen leent zich daar perfect voor. Maar, wat valt er zoal te beleven? Wat zijn nou de bezienswaardigheden die je moet bezoeken of de activiteiten die je gedaan moet hebben. Dat zetten we allemaal voor jou op een rijtje in dit artikel.

Geniet van het landschap

Als je in de Ardennen bent, moet je ook genieten van alles wat deze streek te bieden heeft. Plan een wandeling door de bossen met het hele gezin. En met plannen bedoelen we dat je bepaald op welke dag je gaat. Ga niet een hele route uitstippelen. Laat de weg je leiden. Je kunt hier urenlang rondlopen zonder een ander tegen te komen. Veel mensen trekken hier dan ook naar toe voor de rust en de prachtige natuur. 

Je kunt eventueel ook nog een wandeling maken langs de Ninglinspo. Tijdens het wandelen kom je verschillende watervallen, grote rotsblokken en kleine meertjes tegen. Je kijkt je ogen uit door het prachtige uitzicht. Zelfs pubers zullen deze uitzichten weten te waarderen. Het enige nadeel kan zijn, dat de wandeling zo’n 3 uur kan duren. De meeste kinderen zitten daar natuurlijk niet op te wachten. Bovendien is aan te raden om deze wandeling al vroeg te doen. Zo kun je namelijk genieten van alle bosgeluiden en de stroming van het water in de ochtend. Krijgen jullie de pubers zo vroeg uit bed om deze prachtige wandeling te maken? Dan is het zeker een aanrader. Bereid je wel voor op 6 km lang doorstappen. Enige voorbereiding is dus essentieel. 

De grotten van Han

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de grotten van Han. De grotten worden jaarlijks door honderdduizenden mensen bezocht. Ze zijn een schoonheid op zichzelf en daarom ook zo’n grote aanrader. Boek vooral de boottocht op de ondergrondse rivier en geniet van de lichtshow. Pracht en praal, dat is waar de grotten van Han om bekend staan. Het is een uitje voor het hele gezin. Iedereen zal herkennen hoe mooi het is en genieten van het adembenemende uitzicht. 

Bastogne War Museum

Bastogne is in de Tweede Wereldoorlog enorm aangevallen. Er werd hier gevochten tussen de Amerikanen en Duitsers. Het Oorlogsmuseum wil je de Tweede Wereldoorlog laten ervaren. Er worden onder andere bombardementen in beeld gevraagd. Met andere woorden is dit dus een heel indrukwekkend museum. Geschikt voor iedereen, maar voor de kleinsten onder ons wellicht iets te gewelddadig. In ieder geval is dit museum het meer dan waard. Zo krijg je echt een kijkje in hoe de wereld er toen uit zag. Dat kunnen wij ons nauwelijks voorstellen.

Ontspanning in Spa

Buitenlanders zullen Spa voornamelijk kennen van een glas Spa rood of Spa blauw. Wij Belgen kennen het natuurlijk van het prachtige plaatsje. Spa staat beter bekend als de parel van de Ardennen. Je kunt hier heerlijk ontspannen tijdens een weekend weg. Boek een van de heerlijke behandelingen om tot rust te komen of relax in een van de warmwaterbaden. Ideaal als je alleen met je partner of een vriendin op vakantie bent. 

Deze ontspanning kunnen we wel vaker gebruiken. Trek er tijdens dit weekend weg dan ook echt een dag voor uit om heerlijk tot rust te komen. Haasten kunnen we nog genoeg in het leven. Het is tijd om heerlijk op te laden en daar is een dagje in Spa perfect voor.

Previous ArticleNext Article
LOKAAL ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *