Plan een dagje uit met jouw moeder! 0

Een heerlijk moeder- dochter weekend heeft elk gezin wel eens nodig. Nodig je moeder uit en neem der lekker mee op stap. Dat is meteen een andere dynamiek dan wanneer je er wekelijks op visite gaat. Maar, wat ga je dan doen op zo’n dagje uit? Wat is leuk voor jou en ook nog voor je moeder? We zetten een aantal uitjes voor jullie op een rijtje. 

Bezoek een museum

Het is nooit te laat om te leren en te ontdekken. Een museum is namelijk erg leerzaam en een geschikt uitje voor alle leeftijden. Wellicht doen jij en je moeder wel informatie op die je anders nooit had geweten. Dat houdt het natuurlijk ook leuk. 

Welk museum je kiest, hangt natuurlijk af van jullie interesses. In België en Nederland zijn in ieder geval genoeg musea te vinden, voor ieder wat wils. Je zult eerst moeten overleggen met je moeder, waar zij graag naar toe zou willen. Misschien staat er wel een museum op haar lijstje, waar ze nog nooit eerder is geweest. 

Een dagje wellness

Even heerlijk ontspannen in een wellness. Het is iets wat je waarschijnlijk veel te weinig doet in je leven. Ontspanning is juist heel belangrijk en hoe fijn is het om die tijd met je moeder te spenderen. Lig lekker te kletsen met elkaar in het zwembad tussen het baantjes trekken door. Sluit de middag af met een heerlijke message, gevuld door een lunch. Zo zou een perfecte ochtend voor jullie eruit kunnen zien. 

Het gevoel dat je even niks hoeft, dat is toch heerlijk? Zorg dan ook dat je er met volle teugen van geniet. Voordat je het weet is de tijd alweer om en is zo’n dagje in de wellness voorbij gevlogen.

Een heerlijke wandeling

Zowel Nederland als België kennen prachtige natuurparken. Neem je moeder eens mee naar zo’n mooie omgeving en geniet van de prachtige natuur. Ook daar kun je even helemaal je gedachten verzetten. Laat je gedachten de vrije loop gaan. Even nergens aan denken, maar alleen genieten met je moeder. Dat is het enige wat telt! Zorg dan ook dat je jouw telefoon uit hebt staan of in ieder geval dat je deze niet hoort. Dit moment is van jullie en daar moet samen van genoten worden. 

Of iemand nou nog te been is of in een rolstoel zit. In dit geval maakt dat niet uit. De prachtige natuur is altijd goed voor je en kan veel met de mens doen. Mooie uitzichten zijn belangrijk om te waarderen en zo nu en dan eens bij stil te staan. Wat zijn België en Nederland toch eigenlijk mooi, hé?

Een heerlijke high-tea

Je hebt vast al wel eens met je vriendinnen aan de high-tea gezeten. Het is de perfecte setting om lekker te brunchen en bij te kletsen met elkaar. Zo’n high-tea kun je net zo goed met je moeder doen. Wellicht kun je dat zelfs combineren met een van de andere activiteiten hierboven. Dan kun je meteen jullie leuke dag met elkaar doorspreken. 

Een high-tea is ook het perfecte cadeau. Ben je even inspiratieloos voor een kerstgeschenk? Dan neem je je moeder toch lekker mee voor een lunch of brunch. Een high-tea is dan heel geschikt. Er zit altijd wel iets lekkers tussen voor jullie. Misschien is het zelfs een leuk uitje voor jou, je moeder en oma. Een high-tea met 3 generaties. Gezelliger kan het toch bijna niet! 

Er zijn heel veel lokale restaurants en cafés die een high-tea organiseren. Duik het internet op en zoek een locatie die jullie allemaal geschikt vinden.

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *