Hoe maak jij je autovakantie zo aangenaam mogelijk? 0

Geparkeerde Auto met Donkere Achtergrond

De zomervakantie komt met rasse schreden dichterbij. Tijd om je koffers in te pakken en op verlof te vertrekken! Veel mensen kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan, en terecht! Niet alleen heb je zo altijd een vervoermiddel bij je, je kan ook veel meer meenemen dan wanneer je met het vliegtuig reist. Hoe je je autoreis zo aangenaam mogelijk maakt, lees je hier.

Slim stapelen

Het is belangrijk dat je goed doordacht te werk gaat wanneer je de auto begint in te laden. Als je dingen in de koffer stopt die je onderweg misschien nodig kan hebben, laad ze dan als laatste in. Verder gelden er nog enkele nuttige principes. Zo zet je de zwaarste valiezen en spullen het best vanachter in de auto tegen de achterbank. Dit voorkomt dat ze naar voor zouden vliegen wanneer je eens bruusk moet remmen en ligt het zwaartepunt van je auto meteen wat lager. Hierdoor ligt je auto beter op de weg, wat veiliger is. Zorg er ook voor dat je niet hoger stapelt dan je achterbank. Alles wat boven deze hoogte ligt, zeker kleinere spullen, zouden door de auto kunnen vliegen bij een noodstop en dat is gevaarlijk. Als je geen andere optie hebt dan hoog stapelen, installeer je best een bagagenet. Sommige spullen stop je ook beter niet in de koffer. Dit zijn de dingen die je graag dicht in je buurt hebt, zoals snacks, drinken, toiletpapier en eventueel wat speelgoed of verzorgingsmateriaal voor je kinderen.

Auto te klein?

Merk je tijdens het inladen dat je auto eigenlijk te klein is om mee op vakantie te gaan? Overweeg dan zeker om bij je volgende auto-aankoop een groter exemplaar aan te schaffen. Een Volkswagen Tiguan bijvoorbeeld is heel handig om veel spullen en zelfs kampeergerief mee te vervoeren. Een auto aankopen is natuurlijk een grote kost. Wil je toch graag wat vakantiebudget over houden, dan is het een goed idee om een stockwagen aan te kopen. Stockwagens zijn nieuwe auto’s die meteen leverbaar zijn. Je hoeft dus niet op je volgende vakantie te wachten om met een praktische auto te kunnen vertrekken! Het aanbod in stockwagens is enorm groot, dus je vindt zeker een auto die bij jou en je reisplannen past! Als je bijvoorbeeld wil gaan kamperen en wat meer ‘offroad’ zou willen rijden, vind je bij de stockwagens ook meer avontuurlijke modellen zoals de VW T-Cross. Ook voor grote gezinnen met grote reisplannen is er een ruim aanbod aan VW stockwagens, denk maar aan de VW Caddy Maxi. Ga je liever citytrippen in een drukke stad? Dan is een sportieve Audi A1 misschien meer jouw ding. Wat je ook zoekt, bij Delorge vind je elk soort auto in elke prijsklasse. Zowel nieuwe, tweedehands als stockwagens.

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *