Houd de babyshower van je dromen met deze drie tips 0

De babyshower van je dromen

Heb je zelf een heerlijke bolle babybuik? Of ben je de toekomstige trotse meter of peter van een klein nieuw wonder? Dan kreeg je misschien ook de eer om een heuse babyshower te organiseren! Deze trend is uit Amerika komen overwaaien en vinden wij helemaal top. Gezellig samenzijn nog voor de baby er is, met alle vrienden en familie dromen over de vele gezinsplannen, en natuurlijk genieten van hapjes, drankjes en spelletjes samen. Met deze tips wordt die babyshower een onvergetelijke dag!

Jongen of een meisje? Maak er een spelletje van 

Houd je het geslacht van de baby niet tot het einde geheim? Wacht dan misschien toch nog even met verklappen, tot op de babyshower. In Amerika wordt hier nog een aparte gender reveal party voor gehouden, maar dat is misschien wat te veel van het goeie. Of niet, want elke reden om te feesten, vinden wij goed!

Laat de gasten op je babyshower bijvoorbeeld een gokje wagen over het geslacht en de naam van je baby. Overloop samen de antwoorden. Wedden dat er hilarische namen tussen zitten? En wie weet zit iemand er boenk op. Hou dàt dan misschien toch nog even voor jezelf. Pokerface!

Je kan het geslacht van je baby op tientallen manieren bekendmaken. Prik een reuzegrote ballon kapot, waarin dan roze of blauwe confetti zit, hang een gender reveal piñata op – kloppen maar! – of bak een reuzegrote taart met roze of blauwe vulling. Of wie weet bedenk je zelf een origineler alternatief?

Tot in de puntjes versierd

Het is niet omdat je een babyshower geeft, dat je ook je hele huis in babythema moet versieren. Tegenwoordig is er heel wat feestelijke én classy versiering te vinden. Ga bijvoorbeeld voor een grote personalised gouden ballon, een glitter wall, stoffen slingers…

Plastic wegwerpservies is heel erg passé. Dat doen we niet meer! Zeker nu je een kleine spruit verwacht, moet je toch echt aan een schone toekomst gaan denken. Kartonnen servies is gemakkelijker recyclebaar, net als papieren rietjes. Ga je liefst voor helemaal duurzaam? Kies dan een mooi bamboe servies dat je helemaal niet hoeft weg te gooien, koop metalen herbruikbare rietjes en stop je drankjes in hippe mugs in plaats van kartonnen bekertjes. Een hippe toevoeging voor je feestje én lief voor de planeet!

Make a wish

Iedereen wenst jou en de kleine baby natuurlijk het allerbeste. Dus waarom laat je hen dat niet opschrijven? Leg een prachtig schriftje neer waarin elke gast een mooie wens uitspreekt voor je kindje. Hoe fijn om later terug te lezen!

Ook leuk: een groot wit blad – denk A3-formaat – waarop iedereen een korte boodschap voor de baby (of voor jou) noteert. Je kan dat blad dan mooi inkaderen en eens de baby geboren is neerzetten bij je doopsuiker display. Zo heb je meteen een link tussen de prachtige (én lekkere) doopsuiker die jij meegeeft en de lieve wensen die je gasten aan de baby meegeven.

Je babyshower moet vooral een gezellig feest worden. Je viert dat er een kleine baby op komst is, maar ook dat jij binnenkort een nieuwe rol krijgt: die van mama, papa, meter, peter, oma, opa… Maak er dus een onvergetelijk moment van!

Previous ArticleNext Article
GEZONDHEID ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *