Belgian Grand Prix met Max Verstappen 0

Max Verstappen in zijn Red Bull Formule 1 Wagen

Het is nog niet zo lang geleden dat Max Verstappen de eerste Nederlandse Formule 1-Wereldkampioen ooit werd. Inmiddels is het nieuwe seizoen alweer een tijd bezig. Binnenkort racet onder andere Max Verstappen voorbij op de Grand Prix in België. Als je geluk hebt kun je nog bij deze race aanwezig zijn. Hoe je de kaartjes kunt scoren en alle andere informatie over de Belgian Grand Prix, vind je in dit artikel.

De Belgian Grand Prix

We moeten nog even geduld hebben, maar daarna kunnen we weer genieten van de grand prix België. Dit jaar wordt de grand prix in Spa gehouden op 26, 27 en 28 augustus. De laatste tickets zijn nu in de verkoop gegaan en die kun je nog bemachtigen. De tickets voor de Belgian Grand prix zijn al te scoren vanaf € 60. De echte fans geven graag wat meer uit om een goed uitzicht te hebben op Max Verstappen. Voor hen zijn er de gold tickets, die voor maar liefst € 260 euro verkocht worden. 

Een uitje om mee te maken

Of je nou een fan bent van Max Verstappen, van Formule 1 of helemaal niet. Het is altijd de moeite waard om bij zo’n grand prix aanwezig te zijn. Net zoals dat iedereen een keer bij een voetbalwedstrijd of andere sport aanwezig wil zijn. Voor de grand prix geldt in principe hetzelfde. Het gaat tenslotte ook om de ervaring van het uitje. Als je die ervaring op wil doen, is de Grand Prix België een echte aanrader. Dit circuit is het mooiste circuit van de wereld en draagt onofficieel ook die titel. Coureurs zijn ook erg te spreken over het parcour, door het verscheidene landschap aan valleien. Er zijn veel snelle bochten aan toegevoegd en ook nog eens in het midden van sparrenbossen. Hierdoor hoor je het geluid van de motoren nóg beter. Al met al maken al deze elementen de F1 Spa het mooiste parcour ter wereld. Het circuit is net zo bekend als het Atomium in Brussel. 

Inmiddels bestaat het circuit ook al meer als honderd jaar. Dat is ook meteen de eerste ter wereld die zolang al bestaat. Een uitje naar de Grand Prix betekent dus niet alleen dat je Max Verstappen van dichtbij ziet racen, maar ook nog eens dat je bij het mooiste en oudste circuit van de hele F1 bent geweest. Dat is nog eens ervaring en meteen een voor in de boeken. 

Dat de coureurs dit parcour ook zo kunnen waarderen blijkt maar weer uit een uitspraak van een van de mannen. Dan Gurney zegt er het volgende over: dit circuit ‘onderscheidt mannen van kleine jongens’. Dat komt echt door het heuvelachtige landschap dat door de Belgische Ardennen ligt. Het is het perfecte parcour, omdat ze hier hun talenten volop kunnen laten zien. Dat is leuk voor hen zelf, maar ook zeker voor al het publiek die komt kijken. Als je daar zit is het natuurlijk anders dan wanneer je het volgt op tv. En dan heb je ook nog eens het geluk met zo’n parcours, waar ze allemaal dol op zijn en extra hun best willen doen om alle talenten te kunnen tonen die ze in hun mars hebben. Jij als publiek zult gegarandeerd versteld staan van dit spektakel. Voornamelijk als je nog nooit naar een F1 wedstrijd bent geweest kijk je waarschijnlijk je ogen uit. 

Max Verstappen

Max was geboren in het Belgische Hasselt en opgegroeid in het Nederlandse Limburgse dorpje Montfort. Na zijn Wereldkampioenschap van vorig jaar, is dit dé kans om Max eens in het echt te bewonderen. Natuurlijk zijn we allemaal benieuwd naar het talent van Max Verstappen op dit circuit.  Zal het de GP Max Verstappen worden? Of zal er iemand anders in de schijnwerpers staan? We gaan het allemaal meemaken eind augustus.

Scoor nog snel je kaarten, voordat je ernaast grijpt.

Previous ArticleNext Article
EVENEMENTEN ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *