Romantische hotspots in eigen land 0

Romantische hotspots in eigen land

De zonnige dagen zijn perfect om ons heerlijk te vertoeven op het terras: van brunch of vrijdagmiddagborrel tot een sfeervol diner. Hoewel de warme zonnestralen aanstekelijk werken, trekken de terrasverwarming tijdens de koudere avonden ook veel terrasgangers. België kent genoeg verstopte plekjes met een warme, romantische atmosfeer. Hier kun je elke dag van het jaar even aan het hectische leven ontsnappen en genieten van een hapje en een drankje. Deze plekjes zijn ook geschikt voor een vriendinnendag en bieden de ultieme plek om even gezellig bij te babbelen. We hebben de hotspots voor je op een rij gezet. 

Take 5 Minutes in Paris | Antwerpen 

Dit is hét plekje om de sferen van Parijs in te ademen. Het terras aan de voorkant geeft je een uitzicht op het drukke leven van de Kloosterstraat. De romantische tuin achter dit café biedt een oase aan groen, waar je je écht even in Parijs waant. Bij Take 5 Minutes in Paris geniet je van Franse gerechtjes, maar voor Antwerpse prijsjes. Dat is pas aangenaam genieten! 

restaurant hotspots

Smaaksalon | Hasselt 

Het Smaaksalon is een brasserie en restaurant met indrukwekkend interieur, ook wel de reden waarom het de place to be van Hasselt is. Het gebouw heeft een uitgebreide geschiedenis en transformeerde van conservatorium tot stadsarchief. Nu is het omgetoverd tot een prachtig restaurant. Hier zorgen ze met authentieke streekproducten uit Hasselt en Limburg voor de ultieme smaakbeleving. Het Smaaksalon heeft naast het restaurant ook een tuin waar je in dezelfde kasteelsfeer kunt terrassen.

Talloor d’Or | Gent 

Laat je in Talloor d’Or door Matthias en Nikki onderdompelen in een zintuiglijke ontdekking. Gezellig tafelen wordt hier gecombineerd met culinaire hoogstandjes. Hier vind je verrassende gerechten met uitgebalanceerde smaakcombinaties en altijd seizoensgebonden. Het bijzondere van Talloor d’Or: je kunt hier plaatsnemen aan de ‘Chef’s Table’. Aan deze tafel beleef je van dichtbij alle geuren en smaken die de chefs maken een stuk intenser. 

restaurant hotspots wijnkelder

Les Foudres | Elsene 

Eten in een wijnkelder, heb jij dit al eens ervaren? Bij Les Foudres is het allemaal mogelijk. De speciale lichten in de indrukwekkende wijnkelder zorgen voor een gezellige en tegelijkertijd geheimzinnige sfeer. Je tafel wordt door alleen een glazen wand gescheiden van de metershoge eiken wijnvaten. Achter de buitenmuren van Les Foudres schuilt een 1000 m² grote tuin en wijngaard. Als het weer het toelaat, kun je ook buiten, omringd door al het groen, excellent dineren. 

Chalet Robinson | Brussel 

Verstopt op het frisgroene eilandje van het Ter Kamerenbos vind je Chalet Robinson. Het eiland bereik je door het water met het pontje over te steken. Op deze mystieke plek in het hartje van Brussel geniet je van kraakverse lokale kwaliteitsproducten. Samenzijn op een plek als dit met een magische ambiance is zeker een boost voor je relatie. Om de full experience van het eiland te beleven, kun je je aanmelden voor de boottochtjes of de waterfietsen. Helemaal uitgeput van alle indrukken en activiteiten kun je met een cocktailtje in de hand zalig plaatsnemen in een ligstoel. Vanaf hier kijk je over het water naar het oneindige groen. Het is een unieke plaats om echt even tot rust te komen. Zie jij jezelf hier al wegdromen? 

Previous ArticleNext Article
LOKAAL ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *